V meste sa začal medzinárodný mládežnícky workshop Babylon

22.08.2010 Stará Ľubovňa

Stará Ľubovňa 22. augusta (TASR) - Podporiť porozumenie medzi mladými ľuďmi rôznych štátov a podnietiť ich záujem o kultúrne spoločenské dianie je cieľom medzinárodného projektu Babylon, ktorý sa príchodom ...
S pomocou grantového programu Európskej únie Mládež v akcii ho zorganizovalo mestské Centrum voľného času (CVČ).
Hlavnými témami projektu sú umenie a kultúra. Do Starej Ľubovne dnes pricestovali skupiny mladých ľudí z mládežníckych a dobrovoľníckych organizácií z Poľska, Čiech a Portugalska.
Ako uviedla pre TASR líderka slovenskej skupiny Miroslava Poľanská, do projektu sú zapojení mladí ľudia vo veku od 17 do 25 rokov a jeho cieľom je prostredníctvom interkultúrneho vzdelávania rozvíjať a prezentovať ich aktivity v oblasti umenia so zameraním na inovatívne kreatívne postupy. Spresnila, že počas celého budúceho týždňa otvoria priamo v uliciach mesta divadelný, tanečný a výtvarný workshop, obyvateľov mesta oslovia rôznymi anketami. Na prelomenie bariér nacvičia mládežníci spoločné tance a pesničky.
Projekt Babylon vyvrcholí v piatok 27. augusta počas Čarovných dní CVČ. Účastníci odprezentujú verejnosti výsledky svojej tvorivej práce spolu s ukážkami špecialít slovenskej, českej, poľskej, portugalskej, tureckej a arménskej kuchyne.
 

Vyberte región